Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła?
Bezglutenowe ciasto drożdżowe z rabarbarem
186.jpg

Bezglutenowe ciasto drożdżowe z rabarbarem - smak sezonu. Kwaśny i odświeżający smak rabarbaru świetnie pasuje do leniwych letnich dni. Bezglutenowe ciasto drożdżowe z rabarbarem sprawi, że dzień stanie się piękniejszy.

Każdy lubi zapach i smak drożdżowego ciasta. Nasza mieszanka pozwala upiec ciasto drożdżowe bezglutenowe.

Składniki:

1.Roztapiamy masło. Mieszamy mleko, masło, jaja i cukier.

2. Dosypujemy mieszankę. Mieszamy rózgą do uzyskania jednolitego, lekko gęstego ciasta.

3. Foremki smarujemy masłem i obsypujemy mąka ryżową. Warto wyłożyć dno foremek papierem w taki sposób, aby wystawał na krótszych bokach. Pozwoli to łatwiej wyjąć ciasto na kratkę.

bezglutenowe ciasto drożdżowe

4. Ciasto umieszczamy w foremkach i wyrównujemy. Posypujemy obtoczonymi w cukrze lub ksylitolu pokrojonymi łodygami rabarbaru.Odstawiamy do ciepłego miejsca aby wyrosło. Powinno prawie podwoić swoja objętość.

5. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C (góra-dół). 

6. Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut lub do suchego patyczka.

ciasto z rabarbarem
bezglutenowe ciasto z rabarbarem
bezglutenowe ciasto z rabarbarem
bezglutenowe ciasto z rabarbarem
bezglutenowe ciasto z rabarbarem
bezglutenowe ciasto z rabarbarem
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl