729539626               polfem@op.pl               logo facebook  logo Instagram  logo Pinterest                                           

Bezglutenowe gofry dyniowe

Bezglutenowe gofry dyniowe

Składniki:

1.Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.

2. Do żółtek wsypujemy cukier lub ksylitol i ubijamy.

3. Do oddzielnej miski wlewamy mleko, dodajemy ubite żółtka, olej, mieszankę, puree z dyni i mąkę gryczaną.

4. Wszystko mieszamy mikserem do uzyskania ciasta o konsystencji gęstej śmietany.

5. Dodajemy ubitą pianę i mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest za gęste można dodać odrobinę mleka.

6. W zależności od mocy gofrownicy, gofry piec od 5- 17 minut.

Bezglutenowe gofry
Jajka i mąka
Mieszanka na wgańskie i bezglutenowe gofry
Bezglutenowe gofry dyniowe na talerzu z jajkiem
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl, powered by Shoper.